mobielmenu

Diensten

Aankoop

Op zoek naar het tweede velletje om je heen…

Tja, wat doet een aankoopmakelaar nu precies voor je? Bezichtigen kan ik toch ook wel zelf? En ik kan de onderhandelingen zelf ook echt wel doen, ik ben immers ook commercieel en ik neem mijn vader of moeder mee en die hebben ook een huis gekocht… 

Uiteraard kun je zelf prima bezichtigen en je ouders meenemen, maar hoe ga je om met de emotionele kant? Hoe lang geleden kochten je ouders een huis, was de markt toen net zo? Het wordt zoals ik het altijd zeg het tweede velletje om je heen en dat moet als gegoten zitten. Kun je dan ook reëel blijven kijken naar de minpunten van de woning, deze benoemen en weten te waarderen? Hoe breng je het over naar de verkoper of de verkopend makelaar? De verkopend makelaar heeft daarbij ook nog eens voelsprieten die direct merken dat je het huis eigenlijk heel graag wil hebben en hij of zij zal dus het onderste uit de kan halen voor zijn/haar opdrachtgever. Je betaalt uiteindelijk vaak toch meer dan wanneer je zelf ook een professional had meegenomen…

En die professional onderhandelt niet alleen, maar heeft ook de (plaatselijke) kennis en ervaring om dit traject verder te begeleiden. Hoe zit het met je onderzoeksplicht? Er worden aan de verkopende partij vragen gesteld waar je zelf mogelijk niet op was gekomen omdat je dacht dat dat niet van belang zou zijn. Hoe giet je de ontbindende voorwaarden in de juiste vorm. Hoe ga je om met termijnen? Wie dient er nog meer ingeschakeld te worden om de aankoop tot een succes te maken? Dit zijn zo maar een paar vragen die aan bod komen tijdens een aankooptraject en dan is dit nog maar een klein taartpuntje in het geheel. Want hoe verder? Er dient een financiering geregeld te worden, een taxatie, welke notaris gaat er gekozen worden en wat komt er nog meer bij kijken als je samen een huis koopt? En hoe zit het nu je in echtscheiding ligt? Ben je wel vrij om te beslissen? Wat zijn de (financiële) consequenties? Waar dien je nog meer aan te denken naarmate de eigendomsoverdracht dichterbij komt? 

Al met al allemaal punten waar de aankopend makelaar in het gehele traject mee helpt, adviseert en stuurt.

Welke aankoopmakelaar vertrouw je die belangrijke koop van je woning toe? Je moet er wel een goed gevoel bij hebben, uiteindelijk dient de makelaar jouw wensen precies te begrijpen om tot een optimaal resultaat te komen. 

BAAS in eigen huis staat altijd open voor een kennismakingsgesprek om te kijken of ‘de klik’ er is. We bespreken dan gelijk het traject en gaan kijken of de zoekcriteria reëel zijn. Het zoeken naar woningen houdt niet op met woningwebsites als Funda.nl, er zijn nog volop andere mogelijkheden om je droomhuis te vinden en te bemachtigen!

Met werk- en soms ook woonervaring in de gebieden tussen Utrecht-Driebergen-Maarssen en Gouda-Reeuwijk-Waddinxveen en voornamelijk ook het tussenliggende gebied van Montfoort, Oudewater, Linschoten, Woerden, Benschop, Polsbroek en Lopik heeft BAAS in eigen huis een ruime ervaring als het op aankoopbegeleiding aan komt.

En of de woning nu nieuw of oud is advies op maat is altijd nuttig om het perfecte tweede velletje om je heen te vinden én te kopen! 

BAAS in eigen huis brengt je zorgeloos op maat van A naar B!

Mijn diensten

Verkoop
Lees meer
Taxaties
Lees meer

Contact

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact op!

Contact